Animo

Dedicated to every cup

Scroll

Al onze producten worden ontworpen op het hoofdkantoor van Animo in Assen. Met de productie, marketing, R&D, verkoop en support allemaal onder één dak

Kwaliteit

Wij maken hoogwaardige koffiezetsystemen en -machines voor mensen die goede koffie willen schenken. Gebruiksvriendelijke apparaten met veel keuzemogelijkheden die makkelijk te onderhouden zijn en lang meegaan. Machines die keer op keer lekkere koffie zetten. Maar ook thee, chocolademelk of soep. Dit doen we al sinds 1950. Voor binnen- en buitenland. Want goede koffie is een kwestie van een goede machine. En een goede machine is een kwestie van ervaring, kennis en toewijding.

Sinds 1950

Animo startte in 1950 in Amersfoort. Het bedrijf groeide in snel tempo, zodat al spoedig een tweede vestiging in Assen werd geopend. In 1996 werd de vestiging in Assen het hoofdkantoor. Naast het Asser hoofdkantoor heeft  Animo verkoopkantoren met een eigen magazijn in België, Duitsland en Frankrijk. Via een sterk dealernetwerk wereldwijd leveren wij aan de professionele eindklant in meer dan 100 landen.

Lange geschiedenis

Animo is opgericht op 10 december 1950 en kent een lange geschiedenis. In 1950 startte oprichter L. Scheepstra kleinschalig, met de verkoop van koffiezetapparaten en -benodigdheden, in een winkeltje in Amersfoort. Na een succesvolle start groeide Animo in snel tempo. In 1962 kwam er een tweede vestiging bij in Assen om het ruime assortiment te kunnen blijven produceren voor een steeds bredere klantenkring in steeds meer landen. Zo stroomden bijvoorbeeld de eerste orders uit Duitsland binnen.

Klantspecifieke oplossingen

Animo kan voor iedere willekeurige wens op het gebied van koffie- en/of theevoorziening een efficiënte oplossing bieden. Wij leveren zowel het apparaat voor de directievergadering als de machine op de werkvloer. Onze zeer uitgebreide klantenkring van professionele grootgebruikers in binnen- en buitenland omvat onder meer (overheids)instellingen, de maritieme sector, de horeca en kantoren. Door het voortdurend verbeteren en vernieuwen van onze producten, productie en ondersteunende bedrijfsprocessen realiseren wij een hoge klanttevredenheid door een optimale prijs-kwaliteitverhouding, snelle levertijd en goede dienstverlening.

 

Duurzaamheid en vakmanschap

Wij gebruiken alleen de beste materialen. Zoals RVS voor de behuizing, wat er niet alleen elegant uitziet, maar ook duurzaam is. Daarnaast gebruiken we alleen hoogwaardige componenten, waardoor een snelle, goed werkende machine voor langere tijd gegarandeerd is. Wij zijn al sinds 1994 ISO 9001 gecertificeerd. Een hoge kwaliteitsstandaard is voor ons een vereiste. Wat in de hele historie voorop staat is het vakmanschap. Het bewerken van roestvrij staal is een ambacht. Het gebruik van RVS is nog steeds het handelsmerk van Animo.

 

Kennis en expertise

De support afdeling met haar diepgaande kennis en expertise is van onschatbare waarde voor Animo. Deze afdeling is dagelijks bereikbaar en geeft technische trainingen aan klanten op locatie wereldwijd of in Assen. Hierdoor profiteren onze dealers van een uitstekende kennis en kunnen wij op die manier onze service en kwaliteit garanderen.

 

Klaar voor de toekomst

Animo is een modern bedrijf dat meegaat met de tijd, zowel op het gebied van innovatie, productontwikkeling en maatwerk, als qua tijdsgeest, beleving en behoeften van de consument. Om te kunnen anticiperen op de veranderende markt is het van belang dat Animo meebeweegt. Op dit moment loopt er een onderzoekstraject naar de doorontwikkeling van het assortiment om in te kunnen spelen op de vraag naar steeds hogere kwaliteitseisen, betere innovaties en personalisatie van koffieproducten.

Onze speerpunten

 • We maken al premium koffieapparatuur sinds 1950
 • Onze producten worden ontworpen op het hoofdkantoor van Animo in Assen
 • Bij Animo werken 165 medewerkers
 • Wij zijn sinds 1994 ISO 9001 gecertificeerd en voldoen aan de meest recente ISO 9001:2015 voorwaarden
 • Zeer lage onderhoudskosten per jaar per machine
 • Award winning ontwerpen
 • Machines van hoogwaardige en duurzame materialen
 • De basis van onze machines bestaat uit RVS, wat 100% recyclebaar is
 • Gemakkelijk onderdelen vervangen dankzij het modulaire ontwerp
 • Onze machines zijn eenvoudig te installeren en vergen weinig onderhoud
 • Veel machines hebben handige geanimeerde reinigingsinstructies
 • Hoge klanttevredenheid met de beste prijs-kwaliteit-verhouding
 • Animo biedt een snelle levering en een uitstekende service

Bekijk onze brochure

Wil je meer weten over waar we als Animo voor staan, bekijk dan online onze brochure of download hem naar je computer.