Duurzame en verantwoorde keuze

Scroll

Vanaf de oprichting werkt Animo met hoogwaardig roestvast staal, niet alleen onverwoestbaar, maar ook een grondstof die 100% recyclebaar is

Duurzaam ondernemen

Animo is zich bewust van het algemeen belang van duurzaam ondernemen en wil een bijdrage leveren om MVO te bevorderen in de waardeketen. Het nastreven van duurzame winst en continuïteit staan hierbij hoog in het vaandel in samenhang met verantwoordelijkheid voor milieu, maatschappij en medewerkers.

Ondernemen met zorg voor de toekomst

Animo is een maatschappelijk betrokken onderneming. Door bewust stil te staan bij de wijze van ondernemen en de consequenties van ons handelen en hier ons ondernemen op in te richten, leveren wij als Animo een bijdrage aan een wereld waarin ook generaties na ons een toekomst hebben.

Animo in actie voor Alzheimer Nederland

De sterke groei van dementie heeft grote impact op gezonder ouder worden en daarmee op het realiseren van een waardevolle toekomst. Animo wil graag een bijdrage leveren om de droom van Alzheimer Nederland te realiseren: dementie voorkomen of genezen. Daar is veel onderzoek voor nodig. Om dit te financieren steunt Animo Alzheimer Nederland.

500.000 bakkies troost bij Ronald McDonald Kinderfonds

Jaarlijks worden er meer dan 500.000 bakkies troost gedronken in de Ronald McDonald Huizen. Koffie is voor veel Nederlanders belangrijk en vooral wanneer zij in een stressvolle situatie verkeren is het belangrijk dat je op elk gewenst moment een goed kopje koffie kan drinken. Animo sponsort het Ronald McDonald Kinderfonds met Animo koffiemachines.

Keeping families close
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In 12 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in 12 Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in 3 (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties. #keepingfamiliesclose

Animo sponsoring om het belang van gezond leven te ondersteunen

Fit & Vitaal
Animo vindt dat de fysieke fitheid van collega’s van invloed is op alle onderdelen van de organisatie. Bij Animo werkt een team onder de naam ‘Fit & Vitaal’ om medewerkers te stimuleren om te gaan sporten. Zo lopen we met een Animo-team hard tijdens hardloopevenementen en nemen we deel aan fietstochten voor het goede doel.

Animo Collegerun
Om jongeren te motiveren om te gaan sporten, sponsort Animo de hardloopwedstrijd voor scholieren, de Animo Collegerun. Daarnaast is Animo sponsor van de TT Cityrun, een hardloopevenement dat direct gekoppeld is aan het beroemde Nederlandse TT MotoGP-evenement in Assen.

Lokale sponsoring
Bij Animo vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen. Naast goede koffie is vitaliteit erg belangrijk bij Animo, daarom sponsoren we lokale sportclubs om sporten en gezond leven te stimuleren. Naast sportverenigingen zet Animo zich ook in voor goede doelen.