Instant koffie uit de koffiemachine

Instant koffie uit de koffiemachine

Instant koffie uit de koffiemachine

Je bent op zoek naar een koffiemachine die veel werknemers kan bedienen, supersnel een lekkere warme bak koffie zet en gemakkelijk in onderhoud is. Dan is een koffiemachine met instant koffie perfect voor jou en je bedrijf!

Maar wat is instant koffie precies? Dat legt Animo aan u uit!

Wat is instant koffie?

Instant koffie is een koffiesoort dat gemaakt wordt uit kleine gevriesdroogde koffiekorrels. Het proces welke de koffiekorrels geschikt maken voor instant koffie vindt plaats in een zeer korte tijd.

Allereerst worden verse koffiebonen gemaald tot het zeer fijne koffiekorrels oplevert. Vervolgens wordt er van deze fijne koffiekorrels koffie gezet en wordt dit direct ingevroren met een temperatuur van -40°C om zodoende het water te laten verdwijnen. Dit proces heet vriesdrogen. Het overblijfsel noemen we een instant koffiekorrel. Doordat het proces zo snel mogelijk plaatsvindt blijven de koffie aroma’s bewaard en wordt smaakverlies tegen gegaan.

Instant koffie heeft vandaag de dag meerdere benamingen. De meest voorkomende benamingen voor deze koffiesoort zijn instant koffie, vriesdroog koffie en oploskoffie. Waarschijnlijk heeft deze benamingen wel eens voorbij horen komen, uiteindelijk betekent het alle drie hetzelfde!

Wat is een instant koffiemachine?

Om een goede bak koffie uit de koffiemachine te halen kun je het beste gebruik maken van een speciale instant koffiemachine, zoals de OptiVend Touch van Animo. Deze machine is ontworpen om het allerbeste uit de instant koffie te halen en daarbij de volledige potentie van de instant koffie te benutten.

Een instant koffiemachine is gebouwd om veel mensen in een korte tijd te kunnen bedienen. Afhankelijk van het type machine dat je kiest zet een instant koffiemachine zoals de OptiVend een kop koffie tussen de 5 en 11 seconden. Daarnaast is de koffiemachine, doordat instant koffie geen afval produceert, gemakkelijk en snel in onderhoud en schoonmaak.

Hoe wordt een kop instant koffie gezet?

Een kop instant koffie wordt gemaakt door een bepaalde hoeveelheid koffie te vermengen met heet water, de instant koffie lost dan op en zodoende komt er koffie uit de uitloop stromen. De hoeveelheid koffie is te bepalen door middel van sterkteregeling waardoor je eigen voorkeur uit de uitloop van de koffiemachine komt stromen.

De OptiVend Touch heeft de mogelijkheid om meerdere ingrediënten toe te voegen door middel van de optie om meerdere canisters te installeren. Dit betekent dat er bijvoorbeeld melkpoeder of cacaopoeder aan de koffiemachine toegevoegd kan worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van instant koffie?

Koffiemachines met instant koffie zijn erg populair in Nederland en is vaak de oplossing voor momenten waar grote hoeveelheden koffie in korte tijd gewenst wordt. Er zijn veel voor- en nadelen van instant koffie.

Een groot voordeel van instant koffie is de snelheid waarmee een instant koffiemachine een kop koffie kan zetten. Daarnaast is het onderhouden en schoonmaken van deze koffiemachines erg gemakkelijk aangezien er geen restafval vrij komt bij het koffie zetten.

Tegenwoordig zijn er legio aanbieders van instant koffie en kun je de instant koffie kiezen die het beste bij jou en je bedrijf past. Daarnaast is een goede koffiemachine een must als je het beste uit de instant koffie wilt halen. De combinatie tussen een goede koffiemachine en de instant koffie die het beste bij je past laat het negatieve imago wat instant koffie kan hebben verdwijnen!