Zeven redenen waarom je goede koffie op kantoor moet hebben

Zeven redenen waarom je goede koffie op kantoor moet hebben

Goede werksfeer

Ken je dat? Het is maandagochtend en je collega’s lopen te morren dat het weekend te kort is geweest. Wat is er dan fijner om bij de koffiemachine het weekend te bespreken onder het genot van een goede bak koffie? De dag of week goed beginnen zodat je met een positieve boost aan de slag kunt.

Goede binnenkomer bij klanten

Komt er een belangrijke klant op bezoek, enigszins zenuwachtig voor wat je te wachten staat of heeft de klant een lange rit achter de rug? Bied de klant een goede kop koffie aan en haal op deze manier je eerste compliment binnen. Het ijs is gebroken en jij begint de belangrijke meeting met 1-0 in jouw voordeel.

Wakker worden

Een zwaar weekend gehad of een korte nacht achter de rug? Door een goede kop koffie voorkom jij dat je vermoeid en duf aan de dag begint. Door de cafeïne die in koffie zit, voel je je al snel alert, scherp en gefocust. De perfecte start van jouw werkdag begint met die ene kop koffie en is jouw brandstof voor de rest van de dag.

Sociaal contact

Een drukke dag of een lastige opdracht op het werk? Voorkom dat je te lang achter je beeldscherm zit en strek even je benen. Maak jezelf nuttig en verblijdt je collega’s met een goede kop koffie. Jij scoort punten, afleiding en een goed gesprek wanneer jij een lekkere bak koffie kunt aanbieden.

Tevreden personeel

Koffie is niet weg te denken uit de wereld van de werkenden en is de brandstof voor het personeel. Als werkgever is het dus belangrijk om te zorgen voor tevreden gezichten. Hoe kan dat beter gedaan worden dan door het personeel in de watten te leggen met heerlijke koffie, elke dag weer.

Koffie verbindt

Zit je personeel van 8 tot 5 strak naar een beeldscherm te staren en is het stil op de afdeling? Probeer die ban te breken door een goede kop koffie te schenken. Je collega’s leren kennen door een lekkere kop koffie te brengen of gebracht krijgen, fijner krijg je het niet.

Hoge productiviteit

Tevreden gezichten op de werkvloer? Dan zit het met de productiviteit van je personeel vast goed. Om de hoge productiviteit te waarborgen is het belangrijk het personeel tevreden te houden, elk moment van de dag een lekkere kop koffie nuttigen draagt daar zeker aan bij.