Een werkdag uit het leven van Aalze

In deze blog nemen wij je mee in een werkdag uit het leven van Aalze, marketingmedewerker bij Animo

 

De dag vroeg beginnen

Ondanks de flexibele werktijden begin ik het liefst zo vroeg mogelijk. Na een klein kwartiertje fietsen, parkeer ik de fiets in het fietsenhok en na een paar collega’s in de fabriek goedemorgen gewenst te hebben, de post uit het postvak gehaald, kom ik in een donker kantoor. Ik ben weer de eerste. Onze koffieautomaat op de gang laat ik spoelen, alvorens er een kopje koffie uit te halen.

De computer is ondertussen opgestart. Na het inloggen kan ik de meest gebruikte programma’s opstarten waaronder Outlook. Even kijken of er sinds de vorige dag nog belangrijke mails zijn binnengekomen waar direct op moet worden gereageerd.

De marketingafdeling

Mijn aandeel op de marketingafdeling bestaat uit het opmaken van allerlei bestanden, met in achthouding van de Animo huisstijl, zoals brochures, product data sheets, prijslijsten, canvas doeken, vlaggen etc. Maar ook het aanpassen van product- of sfeerfoto’s in Photoshop of het maken van een logo in Illustrator.

Mijn werkzaamheden

Terug naar mijn mailbox, onze accountmanager Patrick wil graag een Product data sheet van onze OptiMe in het Pools. Hiervoor moet eerst een vertaling worden opgevraagd bij ons vertaalbureau. Via het portal van de vertaler heb ik binnen 10 minuten de kosten van de vertaling die ik dan 2 dagen later kant en klaar krijg aangeleverd.

Een dealer in Zweden wil graag dat zijn logo voor op de Brochure OptiBean komt en op de laatste bladzij wil hij zijn contactgegevens hebben. Ik maak in Indesign de folder op met het juiste logo en stuur de pdf ter controle naar de Zweedse dealer of het allemaal klopt. Dan zou de folder misschien zelfs nog dezelfde dag gedrukt kunnen worden. Onze HR dame wil graag een Animo logo voor een magazine. Dit verstuur ik gewoon via de mail; grote bestanden versturen we via WeTransfer.

De dag afronden

In verband met een nieuw product hebben we een fotoshoot gehad. Hierdoor hebben we veel foto’s gekregen die vrijstaand gemaakt moeten worden en in verschillende formaten ter beschikking van onze verkoop en dealers worden gesteld. De hoge resolutie foto’s zijn voor drukwerk, de lage resolutie voor website of sociale media. Dan vraagt een collega of ik een nieuwbrief-banner en email-banner kan maken voor een beurs die in de komende weken op stapel staat.

Nog een laatste kop koffie om het laatste uur door te komen. Een hele klus al die foto’s. Laatste kwartier van de werkdag: de planning in Teams nog even aanpassen en bekijken wat er de volgende dag gepland staat. Daarna zoek ik mijn fiets op in het bijna verlaten fietsenhok en fiets in naar huis.