Een werkdag uit het leven van Alske

In deze blog nemen wij je mee in een werkdag uit het leven van Alske, Product & Innovation Manager bij Animo

De dag starten

Bij het gaan van de wekker…ben ik eigenlijk niet echt het zonnetje in huis. Vrieskou, vroeg…het helpt mij niet om snel uit mijn bed te springen. Ik draai mij nog een paar keer om, om vervolgens in alle haast alles weer op tijd klaar te hebben (verdere details van tandpasta in de kleren en pindakaas achter de oren laat ik maar achterwege…).

8.00 uur
In de auto word ik rustig wakker. Ik luister de radio en hoor de actualiteiten van de laatste tijd even aan; de oorlog die nu gaande is, energiecrisis, grensoverschrijdend gedrag. Wat leven we soms toch in een bizarre wereld!

Er komt langzaam een omschakeling in mijn humor bij het horen van Overpas Graffiti van Ed Sheeran.

En dan begint de energie weer te komen als ik denk aan de training van een paar dagen geleden. Dit was een inspirerende trainingsdag over LEAN. Nieuwe informatie, een leuke groep collega’s geeft mij genoeg input voor nieuwe ideeën. Dus met deze energie en alle ideeën in mijn hoofd rijd ik richting Assen.

Voorbereiding voor meetings

8.30 uur
Bij binnenkomst zet ik mijn computer aan en vraag ik even om mij heen wie er zin heeft in een kopje koffie.

Even een check in mijn mailbox, agenda en onze digitale kanban borden.

10.00 uur
Er staat een meeting in mijn agenda met mijn collega van Product Management. We hebben verschillende projecten lopen waarover we elkaar even bijpraten en weer nieuwe actiepunten uitzetten met elkaar.

Het projectoverleg

13.00 uur
Vanmiddag heb ik een projectoverleg gepland. Met ons multidisciplinaire team kunnen we de gehele ontwikkeling van begin tot eind realiseren. Altijd weer een uitdaging om alles op elkaar af te stemmen, maar door veel aanwezige kennis en ervaring hebben we weer een mijlpaal bereikt!

En dan even tijd voor wat social talk op de afdeling, ok…en wat (‘slechte’) kantoorhumor…

15.00 uur
Hierop volgend nog een online kennismaking met een leverancier, waarin we praten over digitale transformatie. Juist door corona is dit in een stroomversnelling gekomen. Werken, kennismaken, overleggen op afstand, maar ook data generen.

De tijd vliegt voorbij

16.30 uur
Ik sluit de dag af met het uitwerken van de actiepunten en planning van het project en product management overleg van vandaag zodat ik dit kan delen met het team.

Oei! Ik zie ook nog heel wat nieuwe mailtjes in mijn mailbox..

…De dag is voorbij gevlogen door de afwisseling, nieuwe input en inspirerende collega’s!