Koffiezet methodes voor elk moment

Koffiezetmethodes voor elk moment

“Help! Ik wil de beste koffie kunnen bieden maar er zijn tegenwoordig zoveel koffiezetmethodes, welke koffiezetmethode moet ik hebben? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor koffie en elk type koffie heeft weer zijn eigen koffiezetmethode. Vandaar dat het kiezen van de juiste koffiemachine soms heel lastig kan zijn.”

Een koffiemachine nodig om veel mensen in een korte tijd te voorzien van koffie? Dan heb je een koffiemachine met zetmethode nodig die bij jouw wensen past! Of neem je maar een aantal koppen af omdat je een winkel bent? Tot voorheen dachten wij alleen aan een lekkere kop filterkoffie, tegenwoordig zijn er verschillende zetmethodes voor elke situatie. Bij Animo hebben wij verschillende koffiezetsystemen voor jouw goede kop koffie. De meest populaire koffiezetmethodes delen wij in deze blog!

Verse bonen koffie

Een goede kop koffie van verse bonen? Eén van de populairste koffiezetmethode is het zetten van koffie met verse bonen. Hierbij worden bonen ter plekke fijngemalen en onder hoge druk gezet, dit noemen wij de espressomethode. De lekkerste koffie krijg je door de bonen zo lang mogelijk vers te houden en pas op het laatste moment te malen. De smaak van koffiebonen is over het algemeen sterker, dit komt doordat de bonen heel vers zijn. Daardoor wordt deze koffiezetmethode vaak gekozen.

Een koffiemachine met verse bonen wordt vaak gekozen op locaties waar een goede kop koffie gewenst is. Zoals horeca locaties, de lerarenkamer of vergaderruimte. Animo heeft drie koffiemachines die met verse bonen een heerlijke kop koffie zetten, dit zijn de OptiBean, OptiBean X en OptiMe.

 

Fresh brew koffie

Een lekker vers gezette kop koffie in een korte tijd? Kies dan voor fresh brew koffie. Na het branden van de koffiebonen worden deze een dag met rust gelaten, hierdoor ontsnappen de gassen. Daarna worden de bonen fijn gemalen en vacuüm verpakt. Het verschil met bonen is dat fresh brew een fijne maling heeft en sneller is gezet. Met één druk op de knop heb je een heerlijke kop uit de koffiemachine.

Een koffiemachine met fresh brew koffie is bijvoorbeeld geschikt voor locaties zoals het onderwijs, zorginstellingen of een supermarkt. Op deze locaties wordt goede koffie verwacht, maar die wel snel is gezet. Animo heeft de OptiFresh met heerlijke fresh brew koffie, vol van smaak en perfect op temperatuur!

Naast het zetten van een kopje koffie, is fresh brew koffie ook geschikt om er kannen koffie mee te maken!

Instant koffie

Veel koppen koffie nodig in een korte tijd? Dan is instant koffie ook wel vriesdroog of oploskoffie de perfecte oplossing. Instant koffie wordt gemaakt door het zogeheten vriesdrogen van vers gezette koffie, hierdoor krijg je een koffie in poedervorm. Door alleen heet water toe te voegen heb je heel snel een kop koffie. Nu denk je misschien, heeft deze koffie wel genoeg smaak? Doordat het proces zeer snel gebeurd, blijven de heerlijke aroma’s bewaard.

Bij instant koffie gaat het om het in een korte tijd zoveel mogelijk koffie te zetten. De OptiVend is zeer geschikt voor bijvoorbeeld sportkantines, kantines of concertzalen. De OptiVend produceert grote hoeveelheden instant koffie binnen enkele seconden.

Filter koffie

Een koffiezetmethode voor grote locaties? Dat is de filterkoffie, dit is één van de meest gebruikte koffiezetmethodes waarbij er door middel van een middel grove maling lekker en veel koffie kan worden geproduceerd. Er wordt langzaam heet water over de koffiebonen gegoten waardoor dit gaat filteren, hierdoor krijg je filterkoffie. Voor een goede kop zwarte koffie is filterkoffie echt een aanrader.

Animo heeft verschillende koffiezetapparaten, zoals de ComBi-line die door middel van filterkoffie grote hoeveelheden zetten voor bijvoorbeeld scholen, beurzen en congressen. De grootse combinatie ComBi-line zet maar liefst 1.440 kopjes (180 liter) per uur! Maar ook voor kleinere locaties bieden wij verschillende oplossingen!