Een werkdag uit het leven van Arnoud

In deze nieuwe blog nemen wij je mee in een werkdag uit het leven van Arnoud

De accountmanager bij Animo

De avond ervoor kijk ik vaak nog even in de agenda voor de volgende dag, dit om te weten waar ik heen moeten zodat ik rekening kan houden met het verkeer of de afstand die ik moet rijden. Afhankelijk van hoe laat en waar ik moeten zijn, vertrek ik van huis richting de klant/dealer.

Het aantal afspraken is sterk afhankelijk van het soort gesprekken, ons streven is er drie op een dag te doen.

Er is altijd een reden of doel voor het maken van de afspraak, dit kan zijn de samenwerking, een nieuw product, het achterblijven van de omzet, het groeien van de omzet, het niet meer willen voeren van een bepaald product. De rode draad is altijd handel.

Op pad naar de klant

7.45 uur – De auto draait warm en ik begin aan mijn rit
’s ochtends voordat ik in de auto stap om naar mijn klanten te gaan, checken ik nog even de actuele verkeersinformatie en mijn mail. Daarna rijd ik naar de eerste afspraak van die dag. Tijdens zo’n rit bel ik met onze collega’s van de binnendienst om te horen of er nog bijzonderheden die dag zijn of dat er nog aandachtspunten zijn die ik tijdens het klantgesprek kan meenemen.
9.30 uur – Eerste afspraak van deze dag
Aangekomen bij de klant, genieten ik eerst van een lekkere kop koffie. Daarna worden de lopende zaken tussen de dealer en Animo besproken. De afspraken die ik met mijn klanten heb zijn zeer verschillend qua inhoud. Zo hebben we jaargesprekken waar teruggekeken wordt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken wordt naar de nieuwe ontwikkelingen voor het komende jaar.

De aanbesteding

11.00 uur – Tweede afspraak
Deze afspraak die ik met de dealer hebben is om hem te begeleiden met een aanbesteding. Er is een onderhandse aanbesteding uitgeschreven door een instelling en aan de hand van het programma van eisen en wensen (PVE) ga ik de dealer helpen om de juiste apparatuur aan te bieden. Daarnaast lopen we alle punten van het PVE door om een zo goed mogelijke invulling aan deze aanbesteding te kunnen geven. Ook lever ik alle gevraagde documentatie aan zoals; MVO-documenten en informatie over duurzaamheid.
12.15 uur – Onderweg naar de derde afspraak en een kleine pauze
Na de vorige afspraak rijd ik richting mijn derde afspraak, onderweg stap ik even uit de auto en eet een broodje. Tijdens de lunch lees ik mijn mail nog even door en doe ik een aantal terugbelacties.

Proefplaatsing van de OptiBean X

13.30 uur – Derde afspraak
Vanmiddag staat er een proefplaatsing met een OptiBean X gepland. Ik ga met de dealer naar een eindklant van hem om een proefplaatsing te verzorgen. De automaat wordt dan naar wens van de eindklant en dealer ingesteld en wordt er tekst en uitleg gegeven. De automaat kan dan voor een periode van circa twee weken blijven staan zodat de eindklant een goede indruk van de automaat en werking hiervan kan krijgen.
16.30 uur – Weer thuis
Nog even de computer pakken en de mailtjes afwerken, ook kijken ik even naar morgen. Welke afspraken er voor die dag staan en de bereid ik voor.